Студенти Соціально-гуманітарного факультету 3 курсу спеціальностей “Документознавство та інформаційна діяльність” та “Менеджмент соціокультурної діяльності” були присутні на онлайн занятті з працівниками центральної міської бібліотеки в рамках тренінгу з дисциплін “Організація та управління діяльністю інформаційних установ” та “Організація роботи інформаційних служб”

Студенти Соціально-гуманітарного факультету 3 курсу спеціальностей “Документознавство та інформаційна діяльність” та “Менеджмент соціокультурної діяльності” були присутні на онлайн занятті з працівниками центральної міської бібліотеки в рамках тренінгу з дисциплін “Організація та управління діяльністю інформаційних установ” та “Організація роботи інформаційних служб”.

У сучасних умовах бібліотека як соціальний інститут інформаційної культури завжди рухається назустріч своєму споживачу інформації, є показником духовного та інформаційного розвитку суспільства.Перед фахівцями стоїть завдання навчити користувачів грамотно формулювати свої інформаційні запити, здійснювати самостійний пошук необхідної інформації, орієнтуватися в інформаційних ресурсах бібліотеки.

Студенти та викладачі почули про новинки бібліотечних послуг, особливо у цей непростий час, плани на майбутнє, потребу у новому приладді, яке б допомогло якісніше працювати. На сьогодні бібліотека є місцем, де збираються різні категорії населення, отримують те, за чим звернулися. Чи то почитати книгу, чи попрацювати в мережі, чи отримати консультацію, або ж відвідати тренінг чи курси.

Головний бібліотекар ЦМБ Ольга Уніят також ознайомила майбутніх фахівців з особливостями документів, які функціонують в установі. Також побачили, як складається на поточний рік графік масової роботи, де прописані усі заплановані заходи. Частиною роботи бібліотеки є і списання книг з балансу бюджетних установ. Ольга Уніят розповіла, за якими критеріями вибираються книги, і показала Акт про списання.

Неабиякий інтерес викликали створені силами працівників бібліотек усього міста артбуки. Це неймовірні видання, які засвідчують,що працівник бібліотеки ще й художник-декоратор, рукодільниця, має володіти різними техніками: квілінг, скрапбукінг, витинанка, малюнок на склі та інші.

Таким чином, бібліотека уже давно є своєрідним інформаційним центром, де акумулюється невичерпна енергія працівників і відвідувачів, слугує платформою для створення найрізноманітніших проєктів.