ФЕНОМЕН БІБЛІОТЕКИ В КОНТЕКСТІ СВІТОВИХ ЦИВІЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ

7 квітня 2023 року на базі регіонального Центру європейської інформації Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся семінар-навчання «Феномен бібліотеки в контексті світових цивілізаційних процесів» за участі студентів соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету (ОП «Графічний дизайн», «Менеджмент соціокультурної діяльності», “Документознавство та інформаційна діяльність”).

Як відомо, від найдавніших часів бібліотеки виконували важливу соціокультурну роль у збереженні та поширенні знань, духовності, культурної спадщини. Про роль бібліотек у формуванні європейської культурної спадщини, яка є джерелом обміну, інновацій, творчості та кроскультурного діалогу, розповіла учасникам заходу координатор регіонального Центру європейської інформації Світлана Воробель.

З червня 2022 по травень 2023 рр. у рамках програми Europe Challenge на базі бібліотеки реалізується грантовий проект «Польська без кордонів». З його презентацією та враженнями від освітніх поїздок у бібліотеки Флоренції та Амстердама ознайомила присутніх завідувачка сектору періодики Тернопільської ОУНБ Юлія Вайнер. Координатор проекту «Польська без кордонів» Юлія Чуйко розповіла про роботу клубів вивчення іноземних мов, співпрацю з волонтерами та подальшу проектну діяльність (Більше інформації тут: https://www.facebook.com/vlimTOUNB).

З методикою використання в освітній, науковій і дослідницькій діяльності сервісних можливостей електронних бібліотек, баз даних повнотекстових видань і каталогів національних бібліотек України та світу ознайомила присутніх завідувач інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки Лариса Оленич.

Учасники заходу також ознайомились з виставкою книжок і періодичних видань даної тематики з фондів читального залу бібліотеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *