Дебати на соціально-гуманітарному факультеті!

Уже доброю традицією стало проведення інтелектуального конкурсу, ігор розуму, що збирають все більше учасників і глядачів, навчають критично мислити і швидко приймати рішення, змушують ставити під сумнів власну позицію стосовно тої чи іншої злободенної теми сучасності.

Так, 6 квітня на соціально-гуманітарному факультеті ЗУНУ відбулися чергові дебати, вже п’яті по рахунку, на тему «Смертна кара: за і проти». Цього разу в запеклій дискусії між собою змагалися першокурсники груп СОП-11 та ЖПР-11.Укотре для полеміки обрано складну, неоднозначну і суперечливу тему. Сучасний світ розділився у ставленні до смертної кари як покарання за злочини. Особливого переосмислення ця проблема набуває сьогодні в Україні з огляду на трагічні події широкомасштабної війни рф проти України.

Без сумніву, обидві команди неабияк ретельно і відповідально готувалися до перших у своєму студентському житті розумових змагань. Про це свідчать аргументовані твердження, логічні судження та ґрунтовні висновки, що їх наводили усі без винятку учасники. Переконливими були грамотне мовлення, прагнення доводити свою точку зору філологічно правильно. Варто відзначити й емоційне наповнення батлу, градус напруги якого іноді зашкалював. Водночас студентам вдавалося проявляти повагу і стриманість до своїх опонентів, бути коректними і вдячними. Тобто дебати виконали свою роль і як тренінгу з комунікативних навичок.

Вітаємо переможців та дякуємо учасникам за захоплюючу інтелектуальну гру, неймовірні враження і теплу атмосферу свята!

Ви – молодці! Так тримати! Бажаємо учасникам подальших успіхів та справжніх перемог!

Далі буде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *