26 жовтня 2023 року до Дня української мови та писемності Вища школа публічного управління організувала круглий стіл, у якому взяли участь представники Західноукраїнського національного університету— декан соціально-гуманітарного факультету, доктор історичних наук, професор Оксана Гомотюк, доктор філологічних наук, професор Ірина Шкіцька та кандидат філологічних наук, доцент Ольга Блашків

На зустрічі освітян, що проходила в надзвичайно теплій і доброзичливій атмосфері, Вища школа публічного управління репрезентувала програми мовної підготовки державних службовців в умовах сьогодення. Такі програми підвищують грамотність і рівень володіння державної мови, дають змогу поглибити знання слухачів курсів з історії української мови, розширити світогляд, критичне і логічне мислення тощо.

Не менш цікавою була також презентація навчально-методичної літератури, підготовленої викладацьким колективом Вищої школи публічного управління.

Пропоновані увазі учасників круглого столу навчальні посібники відзначаються наочністю, логічністю викладу, чіткою структурованістю навчального матеріалу, орієнтованістю на практичне використання в роботі публічних управлінців і враховують сучасні тенденції розвитку української мови.

Приємною новиною для всіх небайдужих до чистоти української мови та діяльності державних органів України стала інформація про роботу експертів над новою посадовою сіткою — «Літературне редагування», що, безумовно, сприятиме не тільки підвищенню рівня володіння державною мовою, а й також буде запорукою покращення якості документації державних установ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *