17 березня 2021 року на соціально-гуманітарному факультеті ЗУНУ відбудеться Міжнародний круглий стіл «Нові форми інституалізації теології в світській системі освіти»

17 березня 2021 року у м. Тернополі на соціально-гуманітарному факультеті ЗУНУ відбудеться Міжнародний круглий стіл «Нові форми інституалізації теології в світській системі освіти», головною метою якого є активізація міжнародного освітньо-наукового співробітництва, обмін практичним досвідом, привернення уваги провідних наукових кіл та духовенства до нових перспектив, що відкриваються на українському ринку освітніх послуг, демонстрація позитивних змін у формуванні нового перспективного напряму соціального служіння в Україні та за її межами.

Серед країн-учасниць: Україна, Польща, Словаччина, Італія, Канада та Хорватія.Організація Міжнародного круглого столу передбачає роботу 5-ти дискусійних платформ:

1. Дискусійна платформа 1. СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОГО ІНСТИТУТУ КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ.

2. Дискусійна платформа 2. ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА СОЦІАЛЬНОГО СЛУЖІННЯ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД.

3. Дискусійна платформа 3. ІНТЕГРАЦІЯ СВІТСЬКОЇ ТА РЕЛІГІЙНОЇ ОСВІТИ У КОНТЕКСТІ СУЧАСНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ВИКЛИКІВ.

4. Дискусійна платформа 4. ДУХОВНА ОСВІТА ЯК ВАЖЛИВИЙ ЧИННИК СТАНОВЛЕННЯ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ОСОБИСТОСТІ.

5. Дискусійна платформа 5. МЕДІАСТРАТЕГІЇ ЦЕРКВИ В СУЧАСНОМУ СВІТІ.

Враховуючи підсумки роботи Міжнародного круглого столу організатори проектують наступні пропозиції щодо спільних міжнародних заходів:

1. Презентацію освітньої програми «Соціальна теологія».

2. Ухвалення рішення роботи Міжнародного круглого столу про підтримку і популяризацію спеціальності «Соціальна теологія» в Україні та за її межами.

3. Пропозицію створення на базі Західноукраїнського національного університету міжнародного студентського християнського товариства із залученням студентської молоді з України, Польщі, Словаччини та Італії.

4. Пропозицію створення міжнародної робочої групи експертів із розвитку соціальної теології як науково-освітнього напряму гуманітаристики.

Ця міжнародна зустріч учених, церковних діячів, студенства буде присвячена розгляду різноманітних аспектів інтеграції світської та релігійної освіти у становленні соціокультурної ідентичності особистості.

Щиросердечно запрошуємо усіх охочих взяти участь у роботі круглого столу.