Студенти кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ побували у Тернопільській ОУНБ на презентації першої книги «Хребет дракона» епічного фентезі трилогії «Розбудити дракона» всесвітньо відомого американського письменника Кевіна Дж. Андерсона.

Ініціатори презентації — подружжя Олег та Наталія Кіналі, наші краяни. Олег Кіналь — ілюстратор презентованого видання, відомий український художник, графік, художній редактор, член Спілки дизайнерів України.

Наталія Кіналь — дизайнерка, видавчиня, мистецтвознавиця, модераторка презентації.

Вступне слово виголосила Віра Горошок — завідувачка відділу міського абонементу Тернопільської ОУНБ.

Олег Кіналь розповів присутнім про кропітку працю художника-ілюстратора, зокрема про роботу над презентованим виданням і труднощі, з якими зіткнувся.

Ксенія Талько, студентка 3 курсу, ділиться враженнями: “Чесно кажучи, я не очікувала побачити стільки молоді, викладачів та експертів такого рівня. Це була справді масштабна подія, оскільки на презентацію книги з‘явились Владислав Сукенник — директор видавництва «Медіасон» та подружжя Кіналь, а саме Олег Кіналь — книжковий ілюстратор та член Спілки дизайнерів України, і дружина Наталя – його муза.

Українська версія книги «Хребет дракона» є набагато повніша, ніж оригінал. Навіть Кевін Дж. Андерсон визнав, що українська версія книги за ілюстраціями виграє у американської, карти є більш деталізованими. За сюжетом книги багато паралелей і тому кожен з читачів може знайти в ній себе. В основі лежить війна двох сестер: добра та зла. Такі книжки розвивають уяву як і в дорослих, так і дітей, тому її варто прочитати кожному”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *