Зустріч із заступником Міністра закордонних справ Василем Боднаром

У рамках “ПРОсвіторії” на соціально-гуманітарному факультеті ЗУНУ відбулася зустріч із заступником Міністра закордонних справ Василем Боднаром.

✅ 28 жовтня 2020 р. з ініціативи соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету відбулася онлайн-зустріч із заступником міністра закордонних справ України, успішним дипломатом, уродженцем нашого краю Василем Боднаром. Студенти і колектив факультету отримала нагоду, так би мовити «з перших вуст», дізнатися про ті пріоритетні напрями зовнішньополітичної діяльності, що сьогодні активно розробляються і розвиваються Українською державою.

✅ Одним із найважливіших напрямів залишається протидія російській агресії саме на дипломатичному фронті. Наступним, однак не менш важливим напрямом, є розвиток публічної дипломатії, що включає в себе роботу із засобами масової інформації в іноземних країнах, формування позитивного іміджу України за кордоном, зміни ставлення дипломатів до громадян, які звертаються за допомогою, а також робота з іноземними громадянами українського походження.

✅ Економічна дипломатія спрямована, насамперед, на промоуцію українського експорту закордоном та залучення інвестицій. Міжнародна безпека, міжрегіональна співпраця, взаємини з міжнародними та європейськими організаціями також визначені як пріоритетні у сфері зовнішньополітичних інтересів України.

✅ Василь Бондар відзначив, що на сьогодні, реформована і динамічна, дипломатична служба, що будує свою роботу виходячи, насамперед, з національних інтересів, отримала своєрідний імунітет від зовнішнього впливу. В ході дискусії, вдалося також обговорити і світові події, офіційну реакцію на них МЗС України та можливий їх вплив на політичну ситуацію в нашій державі. Приємним завершенням онлайн-зустрічі стала пропозиція у недалекій перспективі організувати стажування викладачів і студентів соціально-гуманітарного факультету у структурних підрозділах зовнішньополітичного відомства.

‼ Дивіться повне відео зустрічі на YouTube-каналі СГФ:

https://www.youtube.com/…/UCYDIdmKHTB5BL1mS6AkjvUg/videos