Нові перспективи співпраці:Університет Костянтина Філософа в Нітрі та Західноукраїнський національний університет

Міжнародна співпраця Західноукраїнського національного університету розширила свої обрії: наші колеги, декан соціально-гуманітарного факультету професор Оксана Гомотюк та професор Юрій Щербяк, заступник декана цього факультету, налагодили відносини з Університетом Константина Філософа в Нітрі. Це потужний заклад вищої освіти, який у рейтингу webometrics.info посідає шосте місце серед словацьких університетів. У ньому навчається понад 6700 студентів.

УКФ активно займається міжнародною діяльністю. Ініціатором співпраці між УКФ та ЗУНУ є проректор із міжнародних зв’язків, доктор наук, доцент Мартіна Павлікова. З нашої сторони на її пропозицію відгукнулися проректор із науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Уляна Коруц і професор Юрій Щербяк.

Перемовини між університетами почалися у листопаді 2023 року й завершилися підписанням Угоди про співпрацю між Університетом Константина Філософа в Нітрі (Словаччина) та Західноукраїнським національним університетом (Україна).

Наступним кроком стало проведення спільного дослідження і публікація його результатів. Усі матеріали успішно пройшли рецензування, а згодом будуть опубліковані у виданнях, що входять до баз даних WOS та SCOPUS. До проведення дослідження долучилися науковці нашого університету – доктор педагогічних наук, професор кафедри освітології та педагогіки Володимир Чайка і доктор психологічних наук, завідувач кафедри психології та соціальної роботи Андрій Гірняк, словацькі колеги – доцент Петер Кондра з філософського факультету УКН, доцент Мирослав Тврдон із факультету соціальних наук та охорони здоров’я, доктор філософії Ян Францісті з факультету природничих наук та інформатики.

У квітні 2024 року на запрошення ректора УКФ професора Лібора Возара планується робочий візит адміністрації університету ЗУНУ до Університету Костянтина Філософа в Нітрі. У планах – обговорення спільного міжнародного проєкту на 2024 рік, оцінка якого запланована на липень, та співпраці в рамках програм Erasmus + KA 171 між УКФ та ЗУНУ. Словацькі колеги відкривають ці програми академічної мобільності для науково-педагогічних працівників та студентів ЗУНУ, що сприятиме підвищенню якості освіти, обміну досвідом, розвиткові університету й української науки.

Сподіваємося, що наша спільна робота буде тривалою, успішною та плідною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *