Он-лайн зустріч «Управління освітнім процесом поза межами навчального закладу»

8 квітня 2021 року студенти денної та заочної форми навчання спеціальності 011. Освітні, педагогічні науки та 015. «Професійна освіта» стали учасниками он-лайн зустрічі «Управління освітнім процесом поза межами навчального закладу».

Модератор зустрічі – завідувачка кафедри освітології і педагогіки соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ д.пед.н., доцент Лілія Ребуха.

Спікером заходу виступив головний режисер Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки Олег Боков – магістрант кафедри освітології і педагогіки СГФЗУНУ.

Спілкування учасників виявилося надзвичайно цікавим, надихаючим, мотиваційним! Викладачі кафедри та студенти мали змогу проаналізувати практико-зорієнтовані аспекти професійної діяльності у сфері управління закладами освіти, зануритися у світ педагогічної майстерності акторів, побачити складну архітектоніку побудови сценарію вистави. Учасники заходу були щиро вражені титанічними зусиллями акторів у оволодінні навичками ораторської майстерності та впливу на аудиторію, методиками розвитку уваги та пам’яті, техніками відточення рухів, поз, міміки та пантоміми в контексті невербальної комунікації, управління артикуляцією, тембром та вокалізацією голосу, системою самовдосконалення фахівців театру. Саме про говорив і педагог А.С.Макаренко: «Не може бути хорошим вчитель, який не володіє мімікою, який не може надати своєму обличчю потрібного виразу або стримати свій настрій».

Завдяки цікавій презентації Олега Бокова учасники заходу побачили «вживу», як розкривається весь спектр професійних функцій педагога з метою інтелектуального, морального, естетичного, діяльнісного збагачення вихованців. Також спікером заходу було продемонстровано приклади того, що нові професійні навички та вміння, опанування новими технологіями у професійній сфері можна здобути завдяки постійному розвиткові, вдосконаленню шляхом впровадження тренінгових технологій навчання.

Учасники заходу проявили щире зацікавлення проблематикою практико-зорієнтованого підходу формату зустрічі, коментували, задавали запитання, дискутували у площині театральної творчості та педагогічних інструментів фахівців-управлінців закладами освіти, про та виявили перспективи співпраці із професіоналами Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки!